
expo trajes
expo trajes
Musée du Costume et de la Dentelle
Rue de la Violette 12
1000 Bruxelles
Du cercle à l’ovale, de la tournure au «faux cul», la crinoline est à l’image de son
temps: continuellement en évolution.
Jusqu’aux années 1850, la mode imposait d’arrondir les jupes en superposant de lourds
jupons qui entravaient les mouvements. La création de la crinoline facilite la vie des
femmes et influence l’ensemble de leurs tenues.
Bouleversée par de grands changements économiques, politiques et sociaux, la seconde moitié du 19e siècle est marquée par le développement de la bourgeoisie. Celle-ci s’enfièvre pour les «portraits-cartes de visite », qui témoignent à merveille de son besoin d’afficher sa réussite. Ces clichés réalisés par des photographes bruxellois donnent vie aux robes à crinolines exposées.
A partir du 28 mai 2015
Photo Oborski, Perpignan.
Photo M.Pacaut, photographie béarnaise, Pau.
Croix badine
Pendentif en or jaune 18k et argent orné d’une croix, l’ensemble serti de grenats.
Epoque fin XIXème.
Haut.: 12 cm Poids brut: 20gr.
Salle des ventes Aguttes, Paris, mardi 09 Décembre 2014.
Amélie l’Indépendant du 2015-05-08
Maison de la Belle Jardinière, Paris, après 1867.
Chromolithographie de la maison d’habillement « tout fait sur mesure » pour hommes et enfants, la Belle Jardinière, 2 rue du Pont neuf à Paris.
région de Caussade (Tarn-et-Garonne)
Portrait de groupe
Détail
Jeux Floraux du Genet d’or 2015
CLAVANT LA LLENGUA
Jornada de joieria contemporània en diàleg amb altres disciplines com poesia, música, gastronomia, videoart, fotografia,… organitzat per Quars d’una i el Konvent.
Quars d’una “Clavant la llengua” 2015
Els llenguatges de les arts visuals son sempre imprecisos i fugissers. No son fruit de la convenció, i s’han de comprendre des de la intuïció i la complicitat subjectiva entre el creador i l’espectador. La llengua, el dir de l’artista visual, és una construcció personal, esforçada i laboriosa. El seu llenguatge és el resultat d’un llarg diàleg, un diàleg entre la matèria, la forma, les mans i el pensament. L’artista busca incansablement una forma precisa i exacta de dir i d’expressar, buscant la claredat i la precisió, però també aspira a una multiplicitat de sentits i a la ambigüitat que ha de contenir la seva obra per a ser fèrtil i universal.
En el llenguatge col·loquial se sol utilitzar l’expressió “la clavada”, per indicar que l’ha encertada plenament. Sandra Llusà, Maria Diez, Clara Niubò i Carla Garcia es troben en una lluita constant, inevitable en tot procés viu de creació, per “clavar-la”, d’encertar amb el seu llenguatge, de com dir allò que només es expressable a través de l’expressió artística, que a la vegada, és per si mateixa, enormement imprecisa. Son un grup, comparteixen passions, desitjos i necessitats, però cada una d’elles te la seva pròpia veu, una llenguatge visual que serveix per expressar el seus propis móns simbòlics. També comparteixen un mitjà expressiu, la joieria, però una joieria re-definida en els seus valors i en les seves tradicions. Allò que les impulsa i les uneix no és la tècnica, no és la originalitat, ni la novetat es el seu objectiu. El que les uneix, a part de l’amistat, és treballar des de la diversió i experimentació, segons les seves pròpies paraules, és un projecte d’acció, que és la millor manera per intentar controlar i dirigir el seu propi futur, i que està vinculat a la recerca d’un profund sentiment de llibertat.
Ramon Puig Cuyàs
Programació
Divendres 15 de maig
19:00 Inauguració + copa de vi + concert
Inauguració de l’exposició Clavant la llengua, del col·lectiu Quars d’una, format per Carla Garcia, Maria Diez, Sandra Llusà i Clara Niubò. Joieria en correspondència amb la poesia de la Blanca Llum Vidal, videoart de la Laia Comas i la fotografia de David Vicen.
Dissabte 16 de maig
17:00 a 20:00 Dj Smokingred
Tarda al jardí amb la fantàstica música del dj&music selector, Smokingred. Sessions de electro-indie, electro-pop amb tocs de synthpop i transgressions indierock internacional i espanyol.
Diumenge 17 de maig
12:30 Vermut musical
Vine a fer un vermut amb nosaltres amb música ambient del dj. Smokingred.
17:00 Recital de poesia + concert del grup Eve
EVE
Psicodèlia, del grec ψυχή, « ànima », i δήλομαι, « manifestar ». Bateria, baix, dues guitarres, veu, rapsòdia. Rock progressiu. Ens agraden àngels i conills. Tenim pruïja d’estendre’ns pel camí car no entenem per què voltem dins de la terra. Si per fi fulgura o tornassola l’únic seny que ens queda viu, se’ns farà nostre, efervescent, el poder de la tendresa. I si tard o d’hora ens atrevim a fotre el salt, no sabem què trobarem a l’altra banda: si l’excelslletós imperi de la vacuïtat o una oruga fumant shisha de set centímetres de llarg, i cel amunt.
No creiem en els conjurs, però si voleu estripar alguna cadena, la ca de Konvent és la essa tarada que Llull guixava en el seu Art, la ka de Konvent és el gram de principi universal d’ànima mòlta necessària per emprendre algun descens. Els cítrics i les nous tenen potassi. Per evitar quedar-vos enquistats, veniu a llepar la pedreria del disset.
Plat gastronomic
Desde la cuina del konvent s’ha ideat un plat expressament pel cap de setmana relacionat amb la joieria de Quars d’una.
Lloc: Cal Rosal, Berguedà. Per saber com arribar a la web del konvent
http://
Horari de visita de l’exposició:
Divendres 15 a les 19.00 Inauguració + copa de vi
Dissabte 16 i Diumenge 17 de 12.00 a 20.00
www.quarsduna.com
www.konventzero.com
www.mixcloud.com/
www.facebook.com/
Photo PROVOST, Perpignan.
Photo PROVOST, Perpignan.
Ces deux jeunes femmes, probablement amies, portent le même tour de cou en or et grenats.
Gomila, coiffe catalane.
Source: ebay.fr
2015-05-14 L’Indépendant.
2015-05-14 L’Indépendant.
L’Indépendant 2015-05-14.
Picasso à Perpignan
Pablo Picasso et Paloma, photographiés à Perpignan dans le patio de l‘Hôtel de Lazerme, à l’intérieur de la chaise à porteurs en 1954.
Roland Fabre (Studio Visages, Perpignan)
Epreuve argentique dépoque (contact). Tampon du Studio Visages aux versos. 6,5 x 8 cm.
3, rue Favart
75002 Paris
Collier en or jaune (750) de genre esclavage orné de cinq micro-mosaïques ovales en chute à décor polychrome sur fond d’onyx et de purpurine de paysannes ou d’un paysan ; le tour de cou formé de deux chaînes réunies par des nœuds de ruban. Pour les mosaïques, travail probablement italien de la première moitié du XIXe siècle (deux d’entre elles restaurées, accident). La monture postérieure. Long. 45 cm. Poids brut : 95,69 g. Dans un écrin. Ps. : La purpurine est un verre de fabrication russe dans lequel se trouvent des inclusions rouges en forme de rameaux branchus ou étoilés, ce matériau a été utilisé notamment par Fabergé.
LIEU DE VENTE : GALERIE DE CHARTRES
7 RUE COLLIN D’HARLEVILLE
28000 Chartres
Photographie Brochet
C.Cabibel, 7 rie Saint Mathieu, Perpignan.
Photo Provost, Perpignan.